Sportchefs story

Storyn om Sportchef.se

Arbetet med Sportchef.se startades i början av 2007, vi var då mer eller mindre en blogg som förmedlade några få kontakter mellan klubbar, ledare och spelare. Idag är vi Sveriges självklara transferlista på internet, inom idrotten.

Idén växte fram då det inte fanns ett forum eller idrottsnätverk för att hitta nya spelare eller ledare, det ställdes därmed enorma krav på sportchefer att ha ett stort kontaktnät med spelare och ledare.

Vi själva som skapat Sportchef.se har alla varit med om att tvingas lägga ner lag på grund av att vi haft för få spelare, vi har varit aktiva inom föreningar som haft ansvariga värvare/sportchefer med ett för litet kontaktnät inom idrotten. Det tar mycket kraft och energi för att kartlägga, kontakta och värva nya spelare.

Vi har även sett hur våra lokalkonkurrenter, med ett större kontaktnät har dragit nytta över att man varit först med att hitta nyinflyttade spelare/ledare som kommit till orten för att studera eller arbeta.

Det här var ett behov vi bestämde oss för att uppfylla och därmed överbrygga många klubbars största hinder till utveckling, spelare och ledares möjligheter till fortsatt idrottande.

Många klubbar tvingas kanske i bästa fall att ta emot de spelare de får, eller att övertala spelare som saknar rätt engagemang, som kanske egentligen vill sluta med sin idrott. På Sportchef.se kan ni istället söka den rollspelare eller en spelare på en viss position, där klubbens behov är som allra störst.

På transferlistan kan ni söka spelare och ledare som vill spela med er, eller leda Ert lag. Vi ville skapa en plats där spelare, ledare och tränare kunde skapa nya kontakter.

För hur ska egentligen omvärlden veta att du söker nytt lag, eller om ditt lag söker efter nya spelare eller ledare om du inte berättar det?!

Snabbt efter lanseringen började spelare, ledare och klubbar att skicka in annonser. Till en början lade vi in alla annonser på transferlistan manuellt, vilket var tidskrävande och ganska opraktiskt.

Efter ett år online gick vi över från att vara mer en blogg till att vi år 2008, en ny funktion på Sportchef vilket gjorde att annonseringen automatiserades. Det gav även möjligheten att besökarna kunde kontakta en annonsör via ett formulär, utan att kontaktuppgifter behövde läggas ut i annonsen.

År 2009 gjorde Sportchef.se inträde i sociala medier, vi arbetar idag främst med Facebook och Twitter. Två ypperliga verktyg för att uppdatera våra ”gillare” och ”följare” om att det har kommit in en ny intressant annons eller andra nyheter.

År 2013 flyttade vi över systemet till den plattform vi idag använder. De begränsningar som funnits i det ursprungliga systemet korrigerades, bland annat kunde man tidigare inte redigera sin annons. Alla användare skapar idag ett konto på Sportchef, nu kan man enkelt kan redigera och hantera sin annonseringar.

Hitta nya och bra kontakter snabbt och enkelt

Att hitta intresserade spelare, tränare eller lag är inte alltid så lätt. Det krävs tålamod, engagemang, kontaktnät och ett säljande sätt vilket inte alla människor har av naturen. Sportchef.se erbjuder en möjlighet som gör att du enkelt kan hitta intresserade spelare, tränare eller lag i Sverige, Norden och övriga världen.

I september 2010 förvärvade vi ”transferlistan.se” och i mars 2013 ”transfera.se”. Genom att dessa sidor numera ingår i Sportchef.se har vi utökat vårt kontaktnät inom sportvärlden avsevärt, vilket gynnar våra annonsörer!

Vår vision

Vår vision är att vara det vi är; idrottens transferlista!