SDE Hockey söker ny Sportchef

Inlagd: 2023/03/09
 • Ort: Danderyd, Stockholm, Sweden
SDE Hockeys verksamhet omfattar alla årskullar från Hockeyskolan upp till J20 (killar) och SDHL (tjejer). Totalt fjorton lag finns i föreningen. Vi är en av Stockholms största hockeyföreningar sett till antalet spelare. Vi vill kunna erbjuda en av de absolut främsta hockeyutbildningarna i Sverige. En utbildning för både killar och tjejer som är meningsfull, innehållsrik, utvecklande och stimulerande. Utbildningen ska genomsyras av glädje, kamratskap och tävlan.

Vi vill kunna erbjuda killar och tjejer som vill spela ishockey en möjlighet att få spela och träna på en nivå som passar individens färdighets- och ambitionsnivå. Samtidigt så vill vi vara en klubb där spelare med extra stort intresse och motivation ska få möjlighet att utbilda sig till framtida elitspelare. Spelare med extra starkt driv ska inom vår verksamhet få möjligheten att tränas av kompetenta och skickliga tränare och instruktörer. Från U16 (killar) går verksamheten över till elitförberedande där J18 och J20 bedrivs som elitsatsande verksamhet (sk. akademiblock).

SDE Hockey bedriver ihop med Danderyds Gymnasium och Svenska Hockeyförbundet en Lokal Ishockey Profil (LIP) utbildning där våra spelare kan kombinera högklassiga gymnasiestudier med sin elitsatsning på ishockey.

Är Du den nya verksamhetsutvecklande Sportchefen som tar SDE HF till nästa nivå?

Arbetsuppgifter:
Att leda den sportsliga verksamheten för föreningen ihop med blockansvariga (tre stycken). Tjänsten är en kombinerad tjänst där även sportchefen är operativt ansvarig för akademiblocket samt ansvarig tränare för hockeygymnasiet (HG) och något av föreningens akademilag lag (U16-J20). Att tillsätta blockansvariga och fördela tränarresurser till samtliga lag inom fastställd budget.

Att utveckla föreningens verksamhet organisatoriskt samt att lyfta den sportsliga verksamheten till nästa nivå. Det inkluderar att, tillsammans med blockansvariga ta ansvar för att driva, vägleda och stötta föreningens tränare i uppdraget att införliva de sportsliga riktlinjerna i syfte att förmedla föreningens värdegrund samt uppnå föreningens mål, och att skapa förutsättningar för att tränare och lagledare inom SDE HF ska kunna driva sin verksamhet i enlighet med de sportsliga riktlinjerna och föreningens övergripande mål.

Att i samråd med SDE’s kansli och inom given kostnadsbudget utveckla, planera och administrera genomförandet av ca fyra årliga camper samt vårakademin.

Att granska och utveckla föreningens sportsliga riktlinjer (nuvarande dokumentet ”SDEs Sportsliga Ramverk)” inklusive att skapa och upprätthålla en röd tråd för utvecklingen inom samtliga lag inom SDE HF.

Att rapportera verksamheten till styrelsen på löpande styrelsemöten. Vidare så sker en bredare rapportering till föreningens sportsligaråd varje månad.

Kvalifikationer:
Formell utbildning: Krav på genomförd gymnasieutbildning. Minst genomförd tränar- eller ledarutbildning av Svenska Ishockeyförbundet JS2 (nivå 3).

Formella meriter/erfarenhet: För tjänsten finns inte krav på några specifika övriga meriter eller erfarenheter men vi tror att du har det och det är meriterande om sådana finns, till exempel tidigare erfarenhet av att vara ledare i hockeyverksamhet, chef/ledare med personalansvar eller av rollen som Sportchef.

Personliga egenskaper:
• Förmåga att förutse och kunna lösa problem, se möjligheter och nya alternativa vägar för att utveckla verksamheten.
• Du behöver vara stresstålig och ha ett väl grundat självförtroende.
• Du ska ha en administrativ förmåga och kunna vara noggrann med detaljer när så krävs.
• Du behöver vara intresserad av och ha förmågan att leda andra.
• Du ska ha förmågan att samarbete med andra och få andra att samarbeta mot ett gemensamt mål.
• Din kommunikativa förmåga är central, att vara rättfram, tydlig och tillgänglig är en förutsättning för att lyckas i denna roll.

Övrigt:
Överordnad: Styrelsens ordförande med rapportering till styrelsens sportsligaråd.
Typ av anställning: Projektanställning om minst 2 år.
Arbetstid: Heltid.
Tillträde: snarast möjligt dock senast 1 augusti 2023.
Körkort: Du ska ha körkort då vår verksamhet utövas på tre anläggningar.
Belastningsregister: Du ska vara utan belastning i polisens brottsregister enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om arbete med barn.

För befattningen tillämpas Idrottsavtalet (kollektivavtal), semester, försäkring, pension etc. Notera även att en stor del av arbetstiden sker på helger och kvällar (sk. oregelbundna arbetstider). Befattning och arbetsbeskrivning till tjänsten presenteras under processen.

Sista ansökningsdag: 2023-04-21. Urval sker löpande, tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Är du den vi söker? Skicka din ansökan (cv+personligt brev) till kansliet@sdehockey.se. Ev. frågor kring tjänsten besvaras av Ordförande Robert Stierngranat: styrelsen@sdehockey.se.

Kontakta annonsören Dela

Liknande annonser

 • Järna SK söker ishockeytränare
  Järna SK söker ishockeytränare
  Ishockeyklubb söker Järna (Stockholm) 2023/05/23
  Järna SK är en snabbt växande ishockeyklubb, vi söker ständigt nya ledare som kan bidra och utveckla föreningen till nästa nivå. Är du intresserad av ett tränaruppdrag på ungdom, junior eller senior? Vi har inför säsongen 2023–2024 behov av nya dukti...
 • Materialförvaltare
  Materialförvaltare
  Ishockeyklubb söker Solna (Stockholm) 2023/05/11
  AIK Damhockeylag söker materialförvaltare. Det är bra förutsättningar för laget och ett härligt gäng att jobba med. Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer.
 • Tränare till DamJunior
  Tränare till DamJunior
  Ishockeyklubb söker Solna (Stockholm) 2023/05/11
  Vi söker tränare till vårt Damjuniorlag. De spelar i Damjuniorserien och i Damettan med sikte på finalen i U20 cupen dam d v s motsvarighet till JSM. Det är en bra trupp som tränar 100% fullt dedikerade. Bra förutsättningar på Ritorp. Under aug-febru...